Lance Armstrong en Jonathan Vaughters vechten een robbertje uit: "Je koos om te liegen"

Lance Armstrong en Jonathan Vaughters vechten een robbertje uit: "Je koos om te liegen"
Foto: © photonews

Het zit er tussen ex-ploegmaats Lance Armstrong en Jonathan Vaughters bovenarms op. De 2 voeren een felle discussie op Twitter. De aanleiding is de Giro-rit naar Crans-Montana.

In de rit naar Crans-Montana vochten Jefferson Cepeda en Thibaut Pinot voor de overwinning. Ze gunden vooral ook de overwinning niet aan elkaar. Einer Rubio profiteerde en Pinot en Cepeda werden respectievelijk 2e en 3e. Achteraf kon de Fransman zijn tranen niet bedwingen. 

Achteraf reageerde Jonathan Vaughters op Twitter. Hij is de sportief manager van EF Education-EasyPost, de ploeg van Cepeda. "Ik denk niet dat Pinot door al zijn tranen deze tweet zal kunnen lezen", klonk het. Pinot en Armstrong sprongen daarop. 

Armstrong die samen met Vaughters voor US Postal reed, noemde zijn ex-ploegmaat "een fu*king clown". Daarna ging het verder.

"Is dit de Jonathan Vaughters die exact hetzelfde deed als onze hele generatie, zijn eigen renners onder de bus gooide en vervolgens zelf vrijuit ging?", aldus Armstrong.

Vaughters reageerde daar gevat op: "Niet iedereen van onze generatie, zoals ik, was gedopeerd. Ook bekende iedereen vrijwillig. We wilden een betere toekomst voor de volgende generatie. Ook kreeg je het aanbod om de waarheid te vertellen, zodat je al je Tour-zeges zou bewaren, maar je koos om te liegen."

Ten slotte reageerde Armstrong nog eens om Vaughters eraan te doen herinneren dat Vaughters in vergelijking met de anderen nauwelijks gestraft is geweest. Vervolgens kwam er geen antwoord meer van Vaughters

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties