Jasper Philipsen boekt een historische zege op het circuit in Nogaro: "Nochtans raakte ik op het einde mijn team kwijt"

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
Jasper Philipsen boekt een historische zege op het circuit in Nogaro: "Nochtans raakte ik op het einde mijn team kwijt"
Foto: © photonews

Jasper Philipsen heeft in de Tour de France zijn 2e zege op rij gepakt. Mathieu van der Poel speelde andermaal een belangrijke rol en ook nam Philipsen de groene trui over.

Na Carcassonne, de Champs-Elysées en Bayonne won Jasper Philipsen opnieuw een massasprint. Na een chaotische finale kwam hij samen met Mathieu van der Poel uit het sprintgewoel en hield hij in Nogaro nipt Caleb Ewan af. Het was de 4e massasprint op rij in de Tour en telkens won Philipsen. Hij is de 1e Belg ooit die daarin slaagde. 

Nochtans ging de sprintvoorbereiding niet van een leien dakje voor Philipsen. "Ik dacht dat het door die brede wegen een veilige finish ging zijn, maar door die bochten maakten het toch gevaarlijk", vertelde hij in het flashinterview. "Ook raakte ik op het einde mijn team kwijt, maar uiteindelijk vond ik van der Poel en deed die een enorme beurt om mij naar voren te brengen."

Tijdens de rit pakte Philipsen ook de tussensprint mee. Zo nam hij de groene trui van Victor Lafay over en heeft hij een voorsprong van 70 punten in het puntenklassement. "Het ziet er inderdaad goed uit, maar we zijn ook nog maar 4 ritten ver en de Tour is nog lang. Al gaan we het groen toch al proberen te verdedigen", besloot Philipsen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties