Michel Wuyts analyseert de tijdrit van Evenepoel en is kritisch

Michel Wuyts analyseert de tijdrit van Evenepoel en is kritisch
Foto: © photonews

Michel Wuyts heeft nog altijd een scherp oog op de koers. Dat is ook anno 2023 nog niet anders. Hij reageerde na de tijdrit in de Vuelta. Met de nodige kritische bemerkingen.

Michel Wuyts zag Evenepoel een goede tijdrit rijden, maar helemaal overtuigd van de prestatie van de jonge Belg was hij ook niet. Daarvoor is het tijdsgewin (20 seconden op Roglic bijvoorbeeld) te weinig.

"Van degenen die vooraf als favoriet bestempeld werden voor de eindzege deed hij de beste zaak. Vergelijk je het met zijn tijdrit van vorig jaar in Alicante was het wel iets minder. Laat ons zeggen dat Evenepoel vorig jaar vloog en nu zeer gedegen rondreed."

Extra dimensie

De extra dimensie is en blijft dat Jumbo-Visma met liefst drie kopmannen kan blijven spelen. Zelfs na de tijdrit van dinsdag dus. “Het belangrijkste aspect is dat Sepp Kuss in het spel blijft. Hij doet de beste zaak van het volledige peloton in mijn ogen”, is Michel Wuyts duidelijk in zijn analyse bij Het Laatste Nieuws.

“Kuss beseft nu ‘tiens, ik kan ook een vlakke tijdrit aan als ik een vrijgeleide krijg van het management.’ Jumbo-Visma kan met drie pionnen blijven spelen. Ik geloof echt dat de cruciale ritten er op dat vlak deze week aankomen. Zeker de rit met aankomst op de Tourmalet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties