Aparte ploegentijdrit in Parijs-Nice: Lampaert doet tactiek van Soudal Quick-Step uit de doeken

Aparte ploegentijdrit in Parijs-Nice: Lampaert doet tactiek van Soudal Quick-Step uit de doeken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In Parijs-Nice staan de renners voor een ploegentijdrit. Net als vorig jaar is die wat anders dan we gewend zijn.

Normaal gezien moeten er drie of vier renners over de streep komen voor de eindtijd van een ploeg in een ploegentijdrit. In Parijs-Nice telt echter de tijd van de eerste renner, die zich dus kan lanceren richting de streep en zijn ploegmaats achterlaten. 

Vorig jaar zagen we al verschillende tactieken die werden toegepast. Vingegaard bleef bij enkele ploegmaats, terwijl Pogacar er in de laatste 500 meter er als een speer vandoor schoot. Die twee tactieken zullen we vandaag allicht opnieuw zien. 

Soudal Quick-Step

Bij Soudal Quick-Step hebben ze met Remco Evenepoel natuurlijk de wereldkampioen tijdrijden in hun rangen. Hoe zal de ploeg het aanpakken? "We zullen proberen in de mate van het mogelijke gegroepeerd te blijven", zegt Yves Lampaert bij Sporza. 

In het begin van de tijdrit zitten enkele kleine beklimmingen, daar wil de ploeg toch zo veel mogelijk samen blijven en geen tijd verliezen. "We willen zeker met 4 man over de top van de laatste helling geraken. Met 2 of 3 man zou het nog een lange weg zijn naar de finish."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties