Van der Poel en Van Aert uitdagen? Soudal Quick-Step onthult hoe het E3 Saxo Classic wil aanpakken

Van der Poel en Van Aert uitdagen? Soudal Quick-Step onthult hoe het E3 Saxo Classic wil aanpakken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Soudal Quick-Step begint als outsider aan de Vlaamse klassiekers. Ploegleider Tom Steels wil toch scoren met zijn renners.

Het klassieke voorjaar was jarenlang het domein waarin Soudal Quick-Step dominant was met renners zoals Tom Boonen, Niki Terpstra en ook Philippe Gilbert. Maar de laatste jaren is het heel wat minder. 

Julian Alaphilippe en Kasper Asgreen toonden wel hun klasse, maar dat is ook alweer een aantal jaar geleden. Met onder meer Wout van Aert en Mathieu van der Poel zijn er nu ook nieuwe sterren opgestaan. 

Soudal Quick-Step rekent op collectief

"Iedereen weet dat er enkele renners hard bovenuit steken", zegt ploegleider Tom Steels bij Wielerflits. "Maar het is aan ons om daar, in blok, iets aan te doen. We moeten zowel bescheiden zijn, maar ons ook niet laten wegdrummen in een hoekje."

In de E3 Saxo Classic rekent Soudal Quick-Step op Alaphilippe, Asgreen, Moscon, Pedersen, Lampaert, Reinderink en Warlop. Steels rekent ook op Moscon en Pedersen, die laatste werd in Milaan-Sanremo nog 13de. 

"Daarom noem ik ook ons collectief", zegt Steels nog. "Er zijn verschillende renners die echt naar hun beste vorm aan het toegroeien zijn. De feedback die we van hen krijgen, is goed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties