Michel Wuyts onthult zijn favoriet voor de Ronde van Vlaanderen: "Hij staat een trede hoger"

Michel Wuyts onthult zijn favoriet voor de Ronde van Vlaanderen: "Hij staat een trede hoger"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zondag staat met de Ronde van Vlaanderen de belangrijkste koers van het Vlaamse voorjaar op het programma. Michel Wuyts heeft een grote favoriet.

De winnaar van vorig jaar, Tadej Pogacar, staat dit jaar niet aan de start van de Ronde van Vlaanderen. Toch zullen er met Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Mads Pedersen heel wat mooie namen zijn.

"Wij, landgenoten, willen ook dat Van Aert wint. Laat daar zeker geen misverstand over bestaan", zegt Michel Wuyts bij Wuyts & Vlaeminck. "En toch zet ik Mathieu van der Poel net een trede hoger."

"Op dit moment rijden er twee aliens rond in het peloton, namelijk Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar. Laten we hopen dat daar zondag een derde bijkomt", doelt Wuyts op Van Aert. 

Vorm Van Aert ligt niet ver van Van der Poel

Na zijn solo in de E3 Saxo Classic is Mathieu van der Poel de topfavoriet. Van Aert schoof onderuit op de Paterberg en probeerde het gat met Van der Poel nog te dichten, maar dat lukte niet meer. 

Toch wil Wuyts daar geen conclusies aan vasthangen. "In werkelijkheid ligt het vormpeil van Van Aert en dat van Van der Poel dichter bij elkaar dan wat de koers van afgelopen vrijdag doet vermoeden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties