📷 Opvallende keuze! Topfavoriet van Alpecin-Deceuninck geeft forfait voor Ronde van Vlaanderen

📷 Opvallende keuze! Topfavoriet van Alpecin-Deceuninck geeft forfait voor Ronde van Vlaanderen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alpecin-Deceuninck maakte zijn selectie voor Vlaanderens Mooiste bekend. Opvallend daarbij is dat Jasper Philipsen niet van de partij is.

Geen Jasper Philipsen in de Ronde van Vlaanderen. De Vlam van Ham kiest ervoor om Vlaanderens Mooiste te laten vallen om zo in optimale vorm te zijn om Parijs-Roubaix op zijn naam te schrijven.

Hij zal woensdag wel nog de Scheldeprijs rijden om zich voor te bereiden op de kasseiklassieker. Mathieu van der Poel blijft echter wel de absolute kopman en topfavoriet voor zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix.

Nochtans was Philipsen zeker ook een mogelijke kandidaat om de Ronde van Vlaanderen te winnen. Dan zou Alpecin-Deceuninck de tactiek die het met succes in Milaan-Sanremo opnieuw moeten toepassen.

Al twee keer niet uitgereden

Maar zover komt het dus niet. Philipsen toonde dit seizoen al dat hij in heel goede doen is en door resoluut te kiezen voor Parijs-Roubaix wil het die vorm nog eens extra in de verf zetten.

Het huwelijk tussen Philipsen en de Ronde van Vlaanderen was trouwens nog niet echt geslaagd. De twee vorige keren dat hij deelnam reed onze landgenoot de koers niet uit.

Met Philipsen verdwijnt opnieuw een grote naam uit het deelnemersveld van de Ronde. Dit zijn de renners van Alpecin-Deceuninck die aan Vlaanderens Mooiste zullen deelnemen:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties