🎥 Het mirakel van Salerno: door Mark Cavendish tegen dranghekken gekatapulteerd, maar dan volgt fenomenale actie

🎥 Het mirakel van Salerno: door Mark Cavendish tegen dranghekken gekatapulteerd, maar dan volgt fenomenale actie
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Spektakel alom in Salerno, met Mark Cavendish in een jammerlijke hoofdrol. Het was helaas niet het spektakel dat we in een wielerwedstrijd willen zien.

We hadden al een resem valpartijen achter de rug in de etappe van Atripalda naar Salerno, maar dan moest de sprint nog komen. Je kon er donder op zeggen dat daarin ook nog wel 'iets' ging gebeuren. Dat was een manoeuvre van Mark Cavendish: de vallende Brit van Astana schoof als het ware over de streep.

Pas bij het herbekijken van de beelden kon u goed zien wat zich allemaal had voorgedaan. Cavendish reed op een bepaald moment over een witte lijn en maakte op het spekgladde wegdek zo al een kleine zwieper. De ancien onder de sprinters keek al eens met argusogen achterom. 

Vervolgens wilde de Manx Missile nog een keertje naar rechts, waardoor het bijna tot een aanrijding met Dainese kwam. Nadien volgde dan nog een ferme zwieper naar links, mede veroorzaakt door het sprintgedrag van Dainese, waardoor Cav - onbedoeld - Filippo Fiorelli helemaal tegen de dranghekken kwakte.

Als bij wonder wist de man in het groen, uitkomend voor Green Project-Bardiani CSF-Faizanè, zich op de één of andere manier recht te houden. De Italiaan deed dat door als het ware te leunen op de dranghekken - dat waren er gelukkig zonder poortjes die uitsteken - en op het dashboard. Fiorelli passerde de finish zonder val.

Op de foto bovenaan ziet u dat David Dekker, de Nederlander van Arkéa-Samsic, minder geluk had. Cavendish schoof immers nog helemaal van links naar rechts en Dekker ging nog overkop. Ook een renner van AG2R Citroën kwam over Cav heen gevlogen. Beterschap aan allen die vielen, daar was Fiorelli dus zowaar niet bij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties