đŸŽĨ Remco Evenepoel herrijst uit de doden en pakt uit met straf nummer in de Vuelta

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
đŸŽĨ Remco Evenepoel herrijst uit de doden en pakt uit met straf nummer in de Vuelta
Foto: © photonews

Remco Evenepoel heeft de 14e rit in de Vuelta gewonnen. Een dag na zijn offday ging hij mee in de vroege vlucht en reed hij op weg naar Larra-Belagua iedereen eraf.

Voor de 2e dag op rij stond er in de Vuelta een zware Pyreneeënrit op het programma. Vanuit Sauveterre-de-Béarn ging het via de Hourcère, de Puerto de Larrau en de Portillo de Lazar naar de slotklim naar Larra-Belagua (9,5 km aan 6,3%). De rit was 156 km lang. 

In de vorige etappe had Remco Evenepoel nog een offday, maar de volgende dag was hij zeer bedrijvig. Hij wou absoluut mee in de vroege vlucht en na een lange strijd was hij dan toch weg. Een vroege vlucht van 24 renners kregen een vrijgeleide van het peloton. Onder meer ook Romain Bardet, Michael Storer en Lennert Van Eetvelt waren mee. 

Op de beklimmingen werd de kopgroep uitgedund en op de Larrau bleven enkel nog Evenepoel en Bardet over. Achter hen vormde zich een groepje met Storer, Van Eetvelt en Jonathan Castroviejo.

Het kopduo reed stevig door en al snel werd duidelijk dat de zege naar een van hen zou gaan. Aan de voet van de slotklim hadden ze meer dan 4 minuten voorsprong. Het peloton volgde op 8 minuten, waar het tot de slotklim wachten was. 

Evenepoel nam de slotklim voor zijn rekening. Bardet klampte aan, maar kreeg het steeds lastiger. Op 4 km moest hij dan toch de rol lossen. Evenepoel keek nog eens om en versnelde nog eens. Uiteindelijk won hij met meer dan een minuut voorsprong op Bardet. Van Eetvelt reed nog naar een knappe 3e plaats. 

Tussen de favorieten gebeurde er uiteindelijk niets. Enkel David De La Cruz sprong nog weg, maar pakte door de sprint tussen de favorieten uiteindelijk slechts een seconde. Sep Kuss blijft leider. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties