Nieuwe update Wout van Aert geeft n贸g zwaarder bilan, ook einde voorjaar Jasper Stuyven

Nieuwe update Wout van Aert geeft n贸g zwaarder bilan, ook einde voorjaar Jasper Stuyven
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dwars door Vlaanderen leverde een bittere pil op voor onder meer Wout van Aert en Jasper Stuyven. Voor beide renners is het einde verhaal voor dit voorjaar na een zware val op zo'n 65 kilometer van het einde.

De val van Wout van Aert, Jasper Stuyven, Mads Pedersen en vele anderen beroerden zowel de commentatoren als de supporters. En uiteindelijk is de val er eentje met een zwaar verdict voor de renner van Visma - Lease a Bike.

Op 65 kilometer van de finish ging Van Aert neer bij de afdaling richting de Kanarieberg en leverde bijzonder pijnlijk taferelen op. Bij een eerste bilan werd gesproken over meerdere gebroken ribben en een gebroken sleutelbeen.

Bilan nóg zwaarder dan eerst verwacht voor Wout van Aert

Volgens Het Laatste Nieuws zou ook het borstbeen van Wout van Aert gebroken zijn. De renner gaat op woensdagavond nog onder het mes in het ziekenhuis in Herentals. Het voorjaar van de 29-jarige Belg zit er zoals geweten op.

En dat geldt ook voor Jasper Stuyven. Ook hij brak het sleutelbeen bij de val, ook hij wordt op woensdagavond al geopereerd in hetzelfde ziekenhuis. 

Update Wout van Aert:

Unfortunately, Wout van Aert suffered several fractures in the crash at Dwars door Vlaanderen today.

A broken collarbone and several broken ribs were diagnosed in hospital. It is unclear how long his recovery will take. He will definitely miss the Tour…

— Team Visma | Lease a Bike (@vismaleaseabike) March 27, 2024

José De Cauwer analyseerde het achteraf zeer duidelijk: "Je gaat niet weken aan een stuk op die berg zitten en alles achterlaten om dan in die valpartij terecht te komen. Het was huilen van de pijn, maar ook door het besef: het is niet waar, hé. En dat besef was er onmiddellijk. Misschien zelfs al tijdens het vallen", klonk het bij Sporza.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties